Cserkészet

842.sz Benedek Elek cserkészcsapat

Csapatunk 1989-ben Somogyi Dezső András mentorálásával és Gulyás László lelkipásztor bíztatására újra alakítottuk a monori református cserkészcsapatot. Mint ifjú presbiter, Laci bácsitól kaptam a feladatot, hogy mint parancsnok alakítsam meg és vezessem a csapatot.

Az akkori tanácselnök, Kovács Benő kéretett és közölte, hogy a pénztárban vegyek fel 20 000,-Ft-ot a csapatalakításhoz. Amikor megkérdeztem az elszámolásról csak annyit mondott, hogy az ünnepélyes fogadalomtételre hívjam meg és az lesz az elszámolás.

Viharos időket éltünk át, egyszer fent egyszer a feloszlás küszöbén, soha nem volt egyszerű, de a lelkesedés a támogatások mindig átlendítettek bennünket a holtpontokon.

2019-ben ünnepeltük csapatunk 30-éves fennállását gyülekezetünk szeretetével körülvéve. Most is sok segítséget megértést és támogatást kapunk a gyülekezetünktől, lelkészeinktől.

Monor Város Önkormányzat illetékes bizottsága anyagilag is támogatja a nyári táborink megrendezését. Több pályázatot is nyertünk a NEA civil alaptól.

Minden évben megrendezésre kerül a nyári Nagytábor, amire szinte egész évben készülünk. A nagytáborok létszáma általában 40-50 fő. A résztvevők több országból érkeznek Svéd ország Svájc, Anglia, Wales , Németország, Szerbia, Kárpátalja és Erdélyből.

Táboraink önellátóak, tehát mi csinálunk mindent, sütünk-főzünk, mosunk takarítunk és közben sokat játszunk és tanulunk egymástól, alkalmanként vendég előadóinktól. Vadászoktól, rendőröktől, katonáktól, erdészektől, orvosoktól, tudósoktól.

Alapelvünk, hogy anyagi okok miatt nem maradhat el senki a táborunkból, köszönhetően a támogatásoknak. Mivel mi csinálunk mindent így elég visszafogottak a tábordíjak, mindenki számára elérhető.

A város társadalmi életében is aktívan részt veszünk.

Jó ideje már téli szánkótáborokat is szervezünk, itt is próbáljuk a cserkészetünket megélni.

Jó hangulat, jó csapat, cserkésztestvériség jellemzi az együtt töltött időt.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100074668082598 oldalon olvashatóak a cikkeink, láthatóak a képeink, és történeteink.

Minden szombaton 14-órától cserkészfoglalkozás a gyülekezeti teremben.

Nagy László parancsnok elérhető a +36 20 9549 536 telefonszámon